לוח אירועי תרבות לשנת תשע"ה

ביום שני ה-29 בדצמבר 2014 בבית הירוק

מופע ראשון בשעה 18:00

מופע שני בשעה 19:30

"קוינטה וחצי" היא להקה קולית המונה ששה זמרים צעירים המבצעים מוזיקת א-קפלה (שירה ללא ליווי כלי נגינה). הלהקה הוקמה בשנת 2006 על ידי דורון בן-עמי, האמון על כתיבת רוב העיבודים בהרכב ועל ניהולו המוזיקלי. הלהקה הופיעה עד היום בפסטיבלים ואירועים שונים בכל רחבי הארץ, בין היתר: "על המצדה" בפסטיבל ערד 2006, אירועי "חג המוסיקה הישראלי" 2007 בירושלים, פסטיבל "אבו-גוש", כנסים וטקסים של ארגון אקו"ם, מרכז למוסיקה ע"ש פליציה בלומנטל בת"א, מוזיאון ראלי בקיסריה, פסטיבל "מי מפחד מא-קפלה?" בכפר האמנים עין הוד וכמו כן, בתכניות טלוויזיה שונות, עצרות ממלכתיות ועוד. הלהקה אף לקחה חלק בערבי הוקרה למשוררים ומלחינים כגון לאה גולדברג, לוין קיפניס, יוסף הדר, סשה ארגוב ועוד.

במרץ 2012 זכתה הלהקה להימנות על מקבלי פרס קרן "בוכמן-היימן" היוקרתי למוזיקאים צעירים, שם גם לקחה חלק נכבד בקונצרט השנתי שעורכת מדי שנה יושבת ראש הקרן, עוזיאלה היימן.

בנוסף להופעות בפסטיבלים, הופיעה הלהקה במספר מועדוני הופעות חיות כגון: תאטרון "תמונע", בארבי ת"א, "בית היוצר" בנמל תל-אביב, מועדון הזאפה ברמת החיל ועוד.

קוינטה וחצי מביאים סגנון מיוחד לז'אנר האקפלה. בעוד הרפרטואר שלהם רחב ומגוון - הלהקה מצליחה להישאר חדשנית, מרעננת ומודרנית גם בביצוע קלאסיקות ישראליות וגם בביצוע להיטים עכשוויים - וכל זאת בעזרת קולותיהם בלבד.

על חברי ההרכב:

כיבוד קל יוגש בין השעות 19:00-20:00

29.12.14
יום שני
שעה 18:00

שעה 19:30
הרצאה על מונגוליה
מונגוליה - לשרוד בארץ הנוודים / דני ינאי
דני ינאימונגוליה

מונגוליה - לשרוד בארץ הנוודים \ דני ינאי

ביום ראשון ה-4 בינואר 2015 בבית הירוק

הרצאה ראשונה בשעה 18:30

הרצאה שניה בשעה 20:00

לפני מספר שנים יצאה קבוצת צלמים להרפתקה בארץ בראשית...

מסע מצולם בן 800 שנה, מימי האימפריה המונגולית של ג'ינגיס חאן ועד ימינו: על טבע פראי, אקלים קיצוני ותרבות ייחודית המשלבת את הבודהיזם הלמאי עם השמאניזם העתיק.

נצפה בציד בעזרת עיטים, נכיר את היאקים, נתוודע לסוסים נדירים, נפגוש גמלים בוכיים, נאזין למוסיקה והשירה המונגולית הייחודיים ונשתתף בפסטיבל הנאדאם הפרוע.

וגם: סוד הצלחתה של האימפריה המונגולית לפני 800 שנה מול המאבק להישרדות של התרבות הנוודית האחרונה של ימינו.

דני ינאי צלם דוקומנטרי- גיאוגרפי,מוסמך במנהל עסקים וניהול פרויקטים בהייטק עתיר פרסומים, תערוכות ופרסים. השתלם אצל מיטב המאסטרים לצילום בישראל מתעד תרבויות, עמים ופולחנים ברחבי העולם וישראל.

כיבוד קל יוגש בין השעות 19:15-20:15

04.01.15
יום ראשון
שעה 18:30

שעה 20:00
דיון בפאנל ייחודי
ס. יזהר "סיפור חיים" - בעקבות ספרה של פרופ' ניצה בן-ארי
עטיפת הספר

ס. יזהר "סיפור חיים"

בעקבות ספרה של פרופ' ניצה בן-ארי

ביום שלישי ה-20 בינואר 2015 באולם בר שירה בשעה 18:00

דיון בפאנל ייחודי על הסופר ס. יזהר בהשתתפות אביעד קליינברג, ניר ברעם, מאיר שלו, יאיר גרבוז וניצה בן-ארי, בעקבות ספרה של ניצה בן-ארי "ס. יזהר סיפור חיים" בהוצאת אוניברסיטת תל-אביב ע"ש חיים רובין.

בתכנית:

פתיחה:                אביעד קליינברג

הרצאות:               ניר ברעם:    אז "איך אבא מושיב ילד על קן צרעות"? כמה הערות על ס. יזהר – סיפור חיים.

מאיר שלו:    קוהלת הזקן ויזהר הצעיר

יאיר גרבוז: ס.יזהר כתיבה מן הפרט אל הפרט

דברי סיכום:          ניצה בן-ארי

יזהר סמילנסקי אינו רק אחד מחשובי הסופרים בישראל, הוא גם אחת מן הדמויות האיקוניות שלה: צבר, מפקד ב"הגנה", קצין במלחמת השחרור, חבר כנסת, מורה ומרצה, סופר עטור פרסים שכתביו ודעותיו גרמו אי נחת בימין וגם בשמאל—מי היה האיש הזה? בעזרת יומנים, מכתבים, עדויות בני משפחה וחברים, וכמובן בעזרת ספריו וסיפוריו, משחזר הכרך הראשון במונוגרפיה החדשה מאת ניצה בן-ארי את העולם שבו עוצבה דמותו רבת המתחים והסתירות של ס. יזהר.

פרופ' ניצה בן-ארי היא מתרגמת, עורכת וחוקרת ספרות ותרגום באוניברסיטת תל-אביב.

בערב תתקיים מכירה מיוחדת של הספרים בהנחה מיוחדת לחברי המועדון.

מחיר הספר בערב יהיה 50 ₪ במקום 84 ₪.

כיבוד קל יוגש בשעה 17:15

20.01.15