לוח אירועי תרבות לשנת תשע"ה

פוסטר ההצגהמתוך ההצגה

הצגה: "תקרית בגבול"

ביום ראשון ה-7 בדצמבר 2014 באולם בר שירה בשעה 18:30

תיאטרון מ.ר.א.ה מקריית שמונה מעלה את המחזה "תקרית בגבול"- דרמה קומית, אבסורדית, שנונה ואקטואלית:

"כשבאנו הנה כדי לבלות בוקר רומנטי בפארק, לא חשבנו שנהיה מעורבים בתקרית בינלאומית... "

עלילת המחזה מתחקה אחר קורותיהם של ארתור ואוליביה, זוג צעיר, שיוצא לבילוי של בוקר רומנטי בפארק ציבורי, ומוצא עצמו חיש מהר בעיצומה של סערה פוליטית. מתברר כי לאחרונה נחתם הסכם שלום, וקו הגבול החדש בין מדינתם לשכנתה עובר כעת בדיוק במקום בו הם יושבים, ולמעשה, חוצץ ביניהם.

כך קורה שארתור מוצא עצמו בשטחה של המדינה השכנה, ללא דרכון וללא כל אפשרות לשוב הביתה, תחת עינו הפקוחה של איש משמר הגבול...

"תקרית בגבול" הוא מחזה אקטואלי, שנון והומוריסטי אודות קווי הגבול המפרידים בינינו, והעונש על חצייתם.

המחזה הועלה לראשונה בגלזגו, סקוטלנד, ומשם עבר להציג ב"טרפאלגר סטודיוס" בלונדון וזכה להצלחה מסחררת ולביקורות מהללות. גם בתיאטרון הקאמרי הוא הועלה בהצלחה רבה.

העלאתו בקריית שמונה, עיר הגבול הצפונית, בימים אלו של חידוש המשא ומתן המדיני, קביעת גבולות, מחאה חברתית, שאלות בדבר ציות לסמכויות עלומות והליכה בתלם, אביב ערבי ומלחמת אזרחים בסוריה, טוענת אותו, באופן טבעי, במשנה תוקף ואקטואליות.

מאת קיראן לין (Kieran Lynn)            תרגום ובימוי: רועי הורוביץ

תפאורה ותלבושות: גלעד בן- דוד          תאורה: מאיר אלון

מוסיקה: צחי הר נבו                              מנהלת הצגה: טלי רהב

משתתפים:

יפעת מאור- אוליביה, שי גברי- ארתור, מיכאל גמליאל- ריבר, איש משמר הגבול

על היוצרים:

כיבוד קל יוגש בשעה 17:45

פרטים והרשמה באמצעות האתר: http://www2.tau.ac.il/university-club/events.asp

נזכירכם כי יש להדפיס את אישור ההרשמה לאירועים ולהציגו בכניסה!

07.12.14
יום ראשון
שעה 18:30
אולם בר שירה
מופע מוסיקה
קוינטה וחצי הרכב א-קפלה של מוסיקה מגוונת
חברי ההרכב

קוינטה וחצי הרכב א-קפלה של מוסיקה מגוונת

ביום שני ה-29 בדצמבר 2014 בבית הירוק

מופע ראשון בשעה 18:00

מופע שני בשעה 19:30

"קוינטה וחצי" היא להקה קולית המונה ששה זמרים צעירים המבצעים מוזיקת א-קפלה (שירה ללא ליווי כלי נגינה). הלהקה הוקמה בשנת 2006 על ידי דורון בן-עמי, האמון על כתיבת רוב העיבודים בהרכב ועל ניהולו המוזיקלי. הלהקה הופיעה עד היום בפסטיבלים ואירועים שונים בכל רחבי הארץ, בין היתר: "על המצדה" בפסטיבל ערד 2006, אירועי "חג המוסיקה הישראלי" 2007 בירושלים, פסטיבל "אבו-גוש", כנסים וטקסים של ארגון אקו"ם, מרכז למוסיקה ע"ש פליציה בלומנטל בת"א, מוזיאון ראלי בקיסריה, פסטיבל "מי מפחד מא-קפלה?" בכפר האמנים עין הוד וכמו כן, בתכניות טלוויזיה שונות, עצרות ממלכתיות ועוד. הלהקה אף לקחה חלק בערבי הוקרה למשוררים ומלחינים כגון לאה גולדברג, לוין קיפניס, יוסף הדר, סשה ארגוב ועוד.

במרץ 2012 זכתה הלהקה להימנות על מקבלי פרס קרן "בוכמן-היימן" היוקרתי למוזיקאים צעירים, שם גם לקחה חלק נכבד בקונצרט השנתי שעורכת מדי שנה יושבת ראש הקרן, עוזיאלה היימן.

בנוסף להופעות בפסטיבלים, הופיעה הלהקה במספר מועדוני הופעות חיות כגון: תאטרון "תמונע", בארבי ת"א, "בית היוצר" בנמל תל-אביב, מועדון הזאפה ברמת החיל ועוד.

קוינטה וחצי מביאים סגנון מיוחד לז'אנר האקפלה. בעוד הרפרטואר שלהם רחב ומגוון - הלהקה מצליחה להישאר חדשנית, מרעננת ומודרנית גם בביצוע קלאסיקות ישראליות וגם בביצוע להיטים עכשוויים - וכל זאת בעזרת קולותיהם בלבד.

על חברי ההרכב:

כיבוד קל יוגש בין השעות 19:00-20:00

פרטים והרשמה באמצעות האתר: http://www2.tau.ac.il/university-club/events.asp

נזכירכם כי יש להדפיס את אישור ההרשמה לאירועים ולהציגו בכניסה!

29.12.14
יום שני