לוח אירועי תרבות לשנת תשע"ה

ביום שני ה-9 במרץ 2015 בבית הירוק

מופע ראשון בשעה 18:30

מופע שני בשעה 20:00

"כשאמא באה הנה..." הוא מופע זמר עברי המפגיש על במה אחת את אופירה גלוסקא וגיא שגיא – אם ובנה,

שני זמרים בעלי איכויות קוליות נפלאות שמעולם לא שרו על במה אחת. בשיריהם של טובי הכותבים הישראלים ובעיבודים יפהפיים. במופע אופירה וגיא מספרים על חוויות הילדות, על הקשר בין אם לבנה עם המון חום ואהבה.

למופע נאספו עשרות שירים ישראליים שרובם דואטים,

המקבלים אינטרפרטציה מעניינת בעיבוד מוסיקלי וביצוע חדש וכמו כן, משולבים שירים חדשים שנכתבו במיוחד עבורם:

"חורשת האקליפטוס" , "שלווה", "אסתריקה", "מרים בת ניסים", "דבקת החמור", "כי מציון תצא תורה", "ערב עירוני", "נמה יפו", "החיים היפים", "לשיר איתך", "בשמלה אדומה", "חייך וחיי" , "אני חולם על נעמי", "קרנבל בנח"ל" ועוד.

שירים של טובי הכותבים הישראלים בכל הזמנים.

בפסנתר: צחי פודור

מן הביקורת : "חוויה מרגשת...",  "יוצה מן הכלל...", "...הקולות שלהם משתלבים באופן מדויק. הם תאטרלים , מצחיקים ומתוקים, אני מרותקת לכל מצמוץ ואני מתמוגגת." אפרת בן – ארי "רייטינג"

אופירה גלוסקא:
זמרת ותיקה שמאחוריה גלריה נכבדה של שירים עבריים שהפכו חלק בלתי נפרד מהשירה שלנו.

"חורשת האקליפטוס", "שלווה", "שיר בארבע בתים", "ציון הלא תשאלי", "נחל שלי",

"כי מציון תצא תורה", "הבלדה על אסתריקה ואברבאנל", "למנצח שיר מזמור"  ועוד רבים וטובים.

התפרסמה בעת שרותה הצבאי בזכות קול הפעמונים המיוחד שלה. השתתפה בתוכניות רדיו וטלויזיה רבות, הצגות תיאטרון, להקת הפולקלור "ענבל", הייתה סולנית בלהקת המחול הייצוגית "שלום", נטלה חלק בפסטיבלי הזמר השונים: הישראלי, החסידי, המזרחי, יידיש, שירי הילדים וזכתה לתשואות ברחבי העולם.

גיא שגיא:
בנה הבכור, שחקן וזמר, יוצא להקת המפח"ש, בוגר בית צבי 96', השתתף בהצגות ומחזות זמר: "אכזר מכל המלך", "שלוש נשים גבוהות", "פופקורן", "מתנקשים", "מעגל הגיר הקווקזי", "יוסף וכותונת הפסים המשגעת", "עלובי החיים", "היפה והחיה", "מעלה קרחות", "הכינה נחמה", "והילד הזה הוא אנחנו", "קומיכייף", הצגת היחיד "סיפורי אלכוהול", ערבי זמר עם דן אלמגור ועוד.

בסרטים ופרסומות: "הגרעין הקשה", "הבולשת חוקרת", מזרחי טפחות, כלל בריאות, .A.I.G , מחזורית, הפניקס ועוד.

כיבוד קל יוגש בין השעות 19:15-20:15

פרטים והרשמה באמצעות האתר: http://www2.tau.ac.il/university-club/events.asp

נזכירכם כי יש להדפיס את אישור ההרשמה לאירועים ולהציגו בכניסה!

09.03.15
יום שני
שעה 18:30

שעה 20:00
הרצאה
המכניזם המופלא או: המונה ליזה של האסטרונומיה - אילן מנוליס
האסטרונום אילן מנוליס

המכניזם המופלא, או: המונה ליזה של האסטרונומיה

הרצאה מאת האסטרונום אילן מנוליס

ביום ראשון ה-22 במרץ 2015 בבית הירוק

הרצאה ראשונה בשעה 18:30

הרצאה שניה שעה 20:15

המכניזם המופלא, או: המונה ליזה של האסטרונומיה הרצאה מרתקת ומפתיעה, הנפרסת כסיפור מתח, העוסקת בתגלית ייחודית המשלבת ארכיאולוגיה, היסטוריה של המדע ואסטרונומיה. התגלית שינתה לעד את תפיסתנו לגבי ידיעותיהם הפיסיקליות ויכולותיהם ההנדסיות של היוונים הקדומים. אורך ההרצאה כ- 65 דקות.

האסטרונום אילן מנוליס – מנהל מצפה הכוכבים על-שם מרטין ס. קראאר במכון ויצמן למדע, הישראלי הראשון אשר אסטרואיד נקרא על שמו ואשר כיהן בעבר כיו"ר האגודה הישראלית לאסטרונומיה. לזכותו למעלה משלושים שנים של פעילות אסטרונומית ענפה בהנגשת נושאי האסטרונומיה והחלל לציבור הרחב, בארגון והדרכה של תצפיות ציבוריות, בבניית מצפי כוכבים ובמעורבות פעילה בתחומים רבים הנוגעים למחקר האסטרונומי בישראל,

בשנות פעילותו הרבות תרם מנוליס להאדרת תחום האסטרונומיה בציבור הישראלי בשפע הרצאות, ראיונות לכלי התקשורת האלקטרוניים, כתבות בעיתונות המודפסת ועוד. מנוליס היה שותף בארגון תצפיות אסטרונומיות רבות לקהל הרחב, תצפיות מהן נהנו רבים ואשר התפרסו גאוגרפית בכל רחבי הארץ.

להלן מספר נקודות ציון חשובות בקריירה ארוכת השנים של אילן מנוליס

:

כיבוד קל יוגש בין השעות 19:30-20:30

פרטים והרשמה באמצעות האתר: http://www2.tau.ac.il/university-club/events.asp

נזכירכם כי יש להדפיס את אישור ההרשמה לאירועים ולהציגו בכניסה!

22.03.15
יום ראשון