לוח אירועי תרבות לשנת תשע"ה

ד"ר דורון לוריא

ד"ר דורון לוריא, רסטורטור ואוצר של מוזיאון ת"א לאומנות: על גאון ושגעון

ביום ראשון ה-26 באפריל 2015 בשעה 18:30 באולם בר-שירה

במוקד ההרצאה – בעיקר שני גאונים, שכמעט 300 שנה מפרידים ביניהם, אשר נודעו בשעתם כ"מוזרים" במקצת: קרוואג'ו - פושע נמלט, שרצח אדם ברומא (ב-1606), וגם היה האיש אשר העביר בגאוניותו את עולם האמנות מן הרנסאנס אל הבארוק, ו-ון גוך - הגאון הבלתי מובן (בתקופתו) שהעניק לנו סדרת מופלאה של דיוקנאות עצמיים, את "החמניות", "הבית הצהוב" ועוד. דיוקנו של אמן מיוסר, שצייר במשך תשע שנים בלבד, עד למותו ללא עת (בגיל 37). יחסיו עם נשים,  עם אחיו תיאו ועם הצייר פול גוגן. האם הוא בכלל התאבד?

עוד על ההרצאה

כיבוד קל יוגש בשעה 17:45

פרטים והרשמה באמצעות האתר: http://www2.tau.ac.il/university-club/events.asp

נזכירכם כי יש להדפיס את אישור ההרשמה לאירועים ולהציגו בכניסה!

26.04.15
יום ראשון
שעה 18:30
אולם בר שירה
מפגש מולטימדיה
מבט מחודש על "ארבע העונות" של ויואלדי
מתוך ארבע העונותעומר שומרוני

מפגש מולטימדיה בהנחיית עומר שומרוני:

מבט מחודש על "ארבע העונות" של ויואלדי

ביום שני ה-25 במאי 2015 בשעה 18:30 באולם בר-שירה

לבקשת הקהל הזמנו את עומר שומרוני להרצות שוב במסגרת המועדון. הפעם יתקיים מפגש מהנה עם מחזור קונצ'רטי "ארבע העונות" מאת ויואלדי הכולל היכרות עם התכנית החוץ-מוזיקלית שכתב ויואלדי ליצירה. המפגש כולל צפייה בביצוע די.וי.די מרהיב ל"ארבע העונות", המשלב בין מוזיקה, בימוי ומחול ומבוצע בכלים תקופה עתיקים מתקופת הבארוק.

משך המפגש כשעה וחצי.

עומר שומרוני מבכירי מבקרי המוזיקה הקלאסית בישראל. מבקר המוזיקה הקלאסית של העיתון "גלובס" משנת 1995, ומופיע בקביעות כמבקר מוזיקה אורח ברדיו (קול ישראל, גל"צ) ובטלוויזיה.

בנוסף לעבודתו כמבקר מרצה במגוון קורסי מוזיקה, העוסקים בתולדות המוזיקה המערבית וברפרטואר המוזיקלי הקלאסי על סוגיו השונים. בין היתר הוא מלמד בבית הספר למוזיקה באוניברסיטת ת"א, באוניברסיטה הפתוחה ועוד. כמו כן הוא מעביר מפגשים ייחודיים המציגים את השילוב בין עולם הניצוח לבין מדעי הניהול, תוך התמקדות בפן המנהיגותי של עבודת מנצח התזמורת.

עומר שומרוני עוסק במחקר רב-תחומי המשלב מוזיקה עם מדעי ההתנהגות והניהול. התמחותו האקדמית היא בסוגיות של שיפוט והערכה של ביצועים שונים לאותה היצירה המוזיקלית, תוך התמקדות בשיפוטי ערך של מאזינים בעלי רמת מומחיות מוזיקלית שונה.

כיבוד קל יוגש בשעה 17:45

פרטים והרשמה באמצעות האתר: http://www2.tau.ac.il/university-club/events.asp

נזכירכם כי יש להדפיס את אישור ההרשמה לאירועים ולהציגו בכניסה!

סיור מודרך לחברי מועדון האוניברסיטה במקווה ישראל

מקווה ישראל הינו ראשון הישובים בתולדות מפעל ההתיישבות הציוני. בית הספר החקלאי הוקם בשנת 1870 על ידי חברת "כל ישראל חברים" (אליאנס) מצרפת, ביוזמת מנהלו הראשון יעקב קרל נטר.

הסיורים יתקיימו בתאריכים:

יום שני 4/5/15 בשעה 17:00 עד 20:00

יום רביעי 6/5/15 בשעה 17:00 עד 20:00

יום שני 11/5/15 בשעה 9:00 עד 12:00

הרשמה: על מנת להירשם לאחד מתאריכי הסיורים הנ"ל יש לפנות בדוא"ל לשלומית רוטנברג shlomitr@tauex.tau.ac.il ולציין שם מלא ומספר נרשמים (יחיד או זוגי).

ההגעה לסיור באופן עצמי. עליכם יהיה להגיע בתאריך שאליו נרשמתם לכתובת הבאה: רחוב מקווה ישראל 20 חולון, בכניסה יש לציין כי הגעתם לסיור במרכז המבקרים ולעקוב אחר השילוט לחניה הסמוכה למרכז המבקרים.

קצת פרטים על הסיור:

משך הסיור כשלוש שעות. המבקרים במקווה ישראל ייהנו מייפי הבתים שנבנו בארץ ישראל לפני יותר ממאה שנה. כל בית וסיפורו המיוחד, כל מה שהיה כאן ותרם רבות להקמת מדינת ישראל.

בתחילת המפגש יוקרן סרטון קצר המספר על המקום ובהמשך נבקר ב:

בית נטר – הבית הראשון, נבנה בשנת 0780 , משמש כעדות מרתקת להווי בית הספר בתחילת דרכו.

בית הכנסת – בין הראשונים שנבנו בארץ ישראל, יפה ומיוחד, ארכיטקטורה מרשימה ועשירה באלמנטים אומנותיים. משמש בהווה כבעבר, מרכז הקהילה.

מרתפי היקב – חצובים בסלע, אפלוליים וקרירים. שימשו אז כמרתפי היין, בין הראשונים בארץ ישראל.

סדנת המכניקה – בה ייצרו בעבר כלים חקלאיים וכלי נשק בין הבולטים ה"דוידקה". משמשת כיום כמוזיאון חי המדגים את עבודת המכונות.

עץ הפיקוס הבנגלי – אחד העצים הנדירים בארץ ישראל. עץ חסון ומסתעף על המון שורשי האוויר התלויים, חלקם חודרים אל הקרקע והופכים לגזעים רבים נוספים.

בנוסף, יתקיים מפגש עם אחד מוותיקי מקווה ישראל שיספר על המקום מנקודת מבט אישית...

25.05.15
יום שני